Last Updated:
kippen camera
kip camera

Live camera Eglu Cube

DIY

Gezien de kinderen graag hun kippen willen zien als ze niet thuis zijn hebben we afgelopen weekend 2 camera's geplaatst. 1 in de kippenren en 1 in het legnest.

Na enkele dagen zoeken naar goedkope draadloze camera's MET RTSP ondersteuning zijn we uitgekomen op de Imou Versa. Deze camera's kosten 39,99 Euro bij Coolblue. Vogelnest camera's zijn te duur en te onpraktisch, de camera moet waterdicht zijn en zo weinig mogelijk kosten.

Gezien het hele Wifi netwerk bestaat uit 1 router en 2 antenne's was het mogelijk om de camera's te ontvangen. Na enkele testen binnen en buiten het hok bleek het signaal sterk genoeg om de streams te ontvangen.

De echte uitdaging zat in het versturen van de streams, de camera's ondersteunen RTSP maar zijn vooral te benaderen via de beperkte app van de leverencier. De camera's zijn voorzien van een Dahua chip waardoor ze meer functionaliteit ondersteunen dan de app laat zien.

Na veel testen met ffmpeg op een headless linux vm en slechte haperende en ontbrekende beelden heb ik als laatste poging Motioneye geinstalleerd. Met Motioneye is het mogelijk via RTSP connectie te maken en een extra stream te starten. De streams van Motioneye zijn via een Nginx webserver naar het internet beschikbaar gesteld.

Netwerk

momenteel zijn er 2 camera's:

ren.everaerts.eu

nest.everaerts.eu

Beide camera's zijn te zien via: https://kippencamera.nl